Χιουνκιάρ Μπεϊντί |
Τη συνταγή μάς έδωσε η Ναζίκ Μπαρσαμιάν
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες μεγάλες (φλάσκες), 2 κούπες μπεσαμέλ, Μοσχοκάρυδο, 3 κούπες γραβιέρα μαλακιά, 2 κιλά μοσχάρι Ντοματάκια (κονκασέ), Μπεσαμέλ 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, 1 κούπα γάλα, Μοσχοκάρυδο, 3 κούπες μαλακιά γραβιέρα, Η μπεσαμέλ να είναι αραιή. Κρέας κοκκινιστό 2 κιλά μοσχάρι κομμένα τετράγωνα μεσαίου μεγέθους. Το τσιγαρίζουμε με λάδι, εφόσον πάρει χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί. Κατά προτίμηση μπορείτε να βάλετε κανέλα, γαρύφαλλο σε ξύλο.
Εκτέλεση Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο χωρίς να τις τρυπήσουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε καλά με το πιρούνι, προσθέτουμε την μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα, στη μέση το κοκκινιστό κρέας και γύρω-γύρω η μελιτζάνα.
|