Κεφτεδάκια του Καρς (Αρμένικα) |
|
|
(υλικά για 6 άτομα) 1/2 κιλό αρνίσιο κιμά 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1 πράσινη πιπεριά 2 κρεμμύδια λίγο μαϊντανό 1 κ.σ. κύμινο ή κολίανδρο μαύρο πιπέρι αλάτι Για τον πουρέ σκόρδου 6-7 σκελίδες σκόρδου (βρασμένο) 50 γρ βούτυρο φρέσκο Αλάτι Για τη σάλτσα μαϊντανού 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, μετά το ίδιο την πιπεριά με το ψωμί (στεγνό). Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. ναμειγνύουμε όλα αυτά με τους κιμάδες και προσθέτουμε αλάτι και μπαχαρικά. Πλάθουμε σε αρκετά μεγάλα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε. Πουρέ σκόρδου Βράζουμε τα σκόρδα και τα καθαρίζουμε. Πολτοποιούμε μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο. Αλάτι και πιπέρι βάζουμε από άνω στο σερβίρισμα. Ζεματάμε το μαϊντανό σε βραστό νερό. Στο μούλτι και αυτός με λάδι και αλάτι. Στη μέση ενός πιάτου βάζουμε τον πουρέ σκόρδου, γύρω γύρω τη σάλτσα μαϊντανού και από πάνω της τα κεφτεδάκια.
|