Νέα Πατρίδα - Στην τελική του φάση το ντοκιμαντέρ Εκτύπωση E-mail

NeaPatrida

   Το ντοκιμαντέρ η Νέα Πατρίδα βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας (μοντάζ) και η αγωνία μας για το τελικό αποτέλεσμα έχει κορυφωθεί. Το δύσκολο και μεγαλεπήβολο, για την ομάδα του περιοδικού μας, εγχείρημα ολοκληρώνεται και είμαστε πεπεισμένοι πως ένα καλό αποτέλεσμα θα καθορίσει τις δραστηριότητές μας στο μέλλον.

Η πανδημία του κορονοϊού ήταν σίγουρα ένα από τα βασικά εμπόδια για την παραγωγή, καθώς προκάλεσε καθυστερήσεις και αναβολές σε διάφορες φάσεις των γυρισμάτων.

Η ένθερμη υποστήριξή σας σε οικονομικό, ηθικό και πρακτικό επίπεδο, μας ενθάρρυνε και αύξησε ακόμα περισσότερο το αίσθημα ευθύνης για το τελικό αποτέλεσμα όμως το κυριότερο όλων είναι ότι εισπράξαμε αλληλεγγύη και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου, περιλαμβάνει κινηματογραφικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες της εποχής και χάρτες-γραφικά, ενώ πλαισιώνεται από την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Μιράν Τσαλικιάν.

Οι κινηματογραφήσεις του βασικού κορμού έγιναν σε Κοκκινιά, Νέο Κόσμο, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ηράκλειο, Σύρο και Γερεβάν. Το κεφάλαιο των θεματικών ενοτήτων περιλαμβάνει τη διδασκαλία της αρμενικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού σε μία τάξη από τα αρμενικά σχολεία της Αθήνας.

Η γεφύρωση της ιστορικής περιόδου του 1922 και των χρόνων που ακολούθησαν με την αρμενική κοινότητα του σήμερα επιτεύχθηκε με την κινηματογράφηση του θεατρικού έργου «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν». Η πρωταγωνίστρια κα Χριστίνα Αλεξανιάν προσφέρθηκε αφιλοκερδώς και έκανε μία παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», αποκλειστικά για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

Ο κύριος άξονας του «ιστορικού αφηγήματος» αποτελείται από τις συνεντεύξεις πέντε επιστημόνων: του ομότιμου καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Χασιώτη, του καθηγητή της Νεότερης Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, του αρχαιολόγου Ελευθερίου Ζόρζου, της διδάκτορος ιστορίας και επιστημονικής συνεργάτιδας του Μουσείου – Ινστιτούτου της Γενοκτονίας των Αρμενίων του Γερεβάν Τεχμινέ Μαρτογιάν και του διδάκτορος ιστορίας διευθυντή του ερευνητικού προγράμματος «Hushamadyan» στο Βερολίνο Βαχέ Ταστσιάν.

Οι συνεντεύξεις των θρησκευτικών ηγετών της κοινότητας -ορθοδόξων, καθολικών και ευαγγελιστών- καθώς και είκοσι ακόμη συνεντεύξεις-μαρτυρίες από απογόνους προσφύγων δεύτερης γενιάς και από άτομα, που λόγω της ιδιότητάς τους έχουν ιστορικές γνώσεις και περιγράφουν καταστάσεις και συμβάντα από το περιθώριο της ιστορίας, θα πλαισιώσουν τις κεντρικές αφηγήσεις.

Χορηγοί και δωρητές του ντοκιμαντέρ η Νέα Πατρίδα

Μεγάλοι χορηγοί: Μπαλλιάν Παύλος 5.000€, Ταστσιάν ΑΒΕΕ 4.000€, EUROPA Profil ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ - Οικογένεια Τζιρακιάν 4.000€, Ενοριακή Επιτροπή Ιερού Ναού «Αγ. Γρηγορίου Φωτιστού» στην Κομοτηνή 3.000€, Ενοριακή Επιτροπή Ιερού Ναού «Παναγίας» στη Θεσσαλονίκη 3.000€, Armenian Missionary Association of America 3.000€.

Χορηγοί: TAK Ovakimian ΑΒΕΕ 2.000€, Εθνικό Κεντρικό Συμβούλιο Μητρόπολης Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος 2.000€, Αρμενικός Κυανούς Σταυρός Ελλάδος 2.000€, Ανώνυμος 1.000€.

Δωρητές: Aρμενική Καθολική Εκκλησία Ελλάδος 500€, Χατσαντουριάν Μπογός 500€, Εζεκελιάν Γκοστάν & Καζαριάν Ραφφί 300€, Κολανιάν Κεβόρκ & Αραξή 300€, Καζαντζιάν Αναΐς 300€, Ντεοκμετζιάν Άνι 300€, Καλουστιάν Αλέξης & Αρέμης 250€, Πολιτιστικός Σύλλογος «Χαμαζκαΐν» 200€, Χιδιριάν Μπαγντίκ 200€, Σεμμάς Τακουή 200€, Ανώνυμος 200€, Σιλδιριάν Νόρα & Μαράλ 200€, Oχανιάν Χαρουτιούν 200€, Χανικιάν Αγκόπ 150€, Ασιλιάν Γρηγόρης 100€, Σεροπιάν Χαρούτ 100€, Τσουκαλάς Χορέν 100€, Τσιλιγκιριάν Κρικόρ 100€, Μπεντοσιάν Άρις & Αντρίκ 100€, Χαρουτιουνιάν Σέρκο 100€, Ονταμπασιάν Γεστέρ 100€   Μικιρδιτσιάν Αζνίβ 80€, Μινασσιάν Κουήν 50€, Σαμντιπιάν Τζιοβάνι & Λούσι 50€, Μικαελιάν Μαρί 50€, Γαζαριάν Χοβαννές 50€.

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους