Σοφία Καζαντζιάν Εκτύπωση E-mail

Στην Σύλβα Τσοπανιάν

Τεύχος: Mάιος-Ιούνιος 2009

 

Η Σοφία Καζαντζιάν είναι πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Είναι απόφοιτος και δημοσιογραφικής σχολής. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, ορθοφωνίας και τραγουδιού και σπουδές στο κλασικό μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, jazz, funky jazz και στο σύστημα Graham. Στο θέατρο, τον τελευταίο χειμώνα έπαιξε στην παράσταση «Ο Βιοπαλαιστής στη Στέγη» του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη («Μια τρελή μέρα»), Πέτρο Νάκο και Μίνα Χειμώνα («Βρεταννικός»), Θωδ Εσπίριτου («Με δύναμη από την Κηφισιά»), Ανρί Κεργκομάρ («Ασκήσεις ύφους) και με την Ομάδα χορού της Μαίρης Βανδώρου. Στη μικρή οθόνη έχει παίξει στις σειρές «Χωρίς όρια», «Αν μ’ αγαπάς» και «Τα παιδιά της Νιόβης».

 

 

Είμαι πολύ υπερήφανη που έχω αρμενικές ρίζες

Καλησπέρα! Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω στο περιοδικό σας.

 

Η χαρά είναι και δική μας. Ξέρετε, αυτό που πρώτ’ απ’ όλα κέντρισε την περιέργειά μας είναι το επίθετό σας. Μιλήστε μας για τις αρμενικές ρίζες σας.

Ο παππούς μου, ο πατέρας του πατέρα μου, ήταν Αρμένιος. Έχω διαβάσει πολύ για την ιστορία της Αρμενίας και όσοι άνθρωποι έχω γνωρίσει είναι όλοι γενναιόδωροι και ευγενικοί. Τον αγαπάω πολύ το λαό αυτό. Έχει υποφέρει τόσο άδικα στο παρελθόν. Σίγουρα θα υπάρχουν συγγενείς μου στην Αρμενία, που δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω. Είμαι πάντως πολύ υπερήφανη που έχω τις ρίζες μου εκεί.

 

Το ευρύ κοινό σας γνώρισε φέτος από τη συμμετοχή σας στο θίασο του Λάκη Λαζόπουλου. Πώς προέκυψε αυτός ο ρόλος;

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο Λάκης Λαζόπουλος οργάνωσε μια ακρόαση αναζητώντας νέους ηθοποιούς,  προκειμένου να συνθέσει το θίασο της τελευταίας του θεατρικής δουλειάς “Ο Βιοπαλαιστής στη Στέγη”. Συμμετείχα στην ακρόαση αυτή και ήμουν τελικά μια από τις ηθοποιούς που επέλεξε ο ίδιος και οι συνεργάτες του. 

 

Πώς αισθάνεστε για αυτή τη συνεργασία;

Είναι πολύ σημαντικό για μια νέα ηθοποιό, όπως εγώ, που ένας τόσο καταξιωμένος καλλιτέχνης, με τη διάρκεια και την απήχηση του Λάκη Λαζόπουλου, με εμπιστεύτηκε και με καλωσόρισε στο θίασό του. Είμαι ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω μαζί του καθώς και με τη Χρύσα Ρώπα, μια καταπληκτική ηθοποιό και έναν υπέροχο άνθρωπο. Είμαι τυχερή που συνεργάζομαι μαζί τους καθώς και με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών. 

 

Έχετε παίξει στην τηλεόραση;

Η πρώτη μου δουλειά ήταν με τον Κώστα Κουτσομύτη και τον Μπάμπη Σπανό στην τηλεοπτική σειρά ”Τα παιδιά της Νιόβης”. Πρόκειται για τη μεταφορά του αριστουργήματος του Τάσου Αθανασιάδη. Εκεί είχα έναν από τους βασικούς ρόλους, αυτόν της Αρμένισσας Μεριέμ Αρκαζιάν, που μετανάστευσε στην Ελλάδα μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Έπρεπε μάλιστα να μιλήσω και να τραγουδήσω στα αρμενικά και γι΄αυτό απευθύνθηκα σε ένα σύλλογο Αρμενίων. Οι άνθρωποι του συλλόγου με βοήθησαν πολύ με τη γλώσσα και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και μέσα από το περιοδικό σας. Στη συνέχεια συμμετείχα σε κάποια επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς “Αν μ’ αγαπάς” και φέτος παίζω στη σειρά του Στράτου Μαρκίδη “Χωρίς Όρια”, που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 Κύπρου και αναμένεται να προβληθεί και εδώ τον ερχόμενο Οκτώβρη.

 

Ένας διάσημος αρμένιος σκηνοθέτης είναι ο Ατόμ Εγκογιάν. Έχετε παρακολουθήσει τη δουλειά του;

Βέβαια. Αγαπημένες μου ταινίες είναι το Εxotica και το Ararat. Είναι ένας πολύ ατμοσφαιρικός σκηνοθέτης που αγγίζει ευαίσθητα θέματα, όπως η αποξένωση και η απομόνωση του ανθρώπου με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Οι ταινίες του διέπονται από έντονους εσωτερικούς ρυθμούς και δυνατές εικόνες.

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Θα είμαι για δεύτερη χρονιά στο “Βιοπαλαιστή στη Στέγη”. Τηλεοπτικά βρίσκομαι ακόμα σε επίπεδο συζητήσεων.

 


Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους