Όλοι υπέρ του Αρτσάχ! Εκτύπωση E-mail

Παναρμενικό Ταμείο Αλληλεγγύης

Hayastan All - Armenian Fund / Himnatram 

 

himnatram

 

Με το σύνθημα «Είμαστε, τα σύνορά μας! Όλοι υπέρ του Αρτσάχ!», λίγες ώρες μετά την απρόκλητη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ και το ξέσπασμα του πολέμου, στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, στην Αρμενία και σε όλες τις αρμενικές κοινότητες της διασποράς, για την στήριξη των αδελφών μας που σθεναρά και με γενναιότητα υπερασπίζονταν το Αρτσάχ. Το κάλεσμα για δράση έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, τον Καθολικό Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β’ και τον Καθολικό του Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α’, που είναι αντίστοιχα πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Παναρμενικού Ταμείου Αλληλεγγύης «Hayastan All Armenian Fund / Himnatram».
Η εκστρατεία πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε μια παγκόσμια κινητοποίηση, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων και φίλων, ενώ πολύτιμος ήταν ο ρόλος των φιλανθρωπικών, πολιτικών, αθλητικών και νεολαιίστικων οργανώσεων της Διασποράς, που συμμετείχαν στις προσπάθειες των ανά χώρα τοπικών παραρτημάτων του δικτύου του Παναρμενικού Ταμείου Αλληλεγγύης «Hayastan All Armenian Fund / Himnatram».
Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της αρμενικής κοινότητας της Ελλάδος. Κινητοποιήθηκε η Εκκλησία, οι πολιτικές φιλανθρωπικές αθλητικές και νεολαιίστικες οργανώσεις, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της κοινότητας, αλλά και πολλοί Έλληνες φίλοι, συγκινημένοι από τον άνισο πατριωτικό αγώνα που διεξήγαγε ο λαός του Αρτσάχ. Το έργο συντόνισε το τοπικό παράρτημα του Παναρμενικού Ταμείου Αλληλεγγύης «Hayastan All Armenian Fund / Himnatram» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε στην Ελλάδα, με ατομικές καταθέσεις έως και 10.000 ευρώ, ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία, και φθάνει μέχρι στιγμής τα 356.433 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό είναι και το γεωγραφικό εύρος της συμμετοχής, από Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά), Κω, Ρόδο, Σύρο, μέχρι την κάθε γωνιά της Αττικής και φυσικά την Αθήνα! Επίσης, ο καταξιωμένος γλύπτης και ζωγράφος Γκαγκίκ Αλτουνιάν οργάνωσε έκθεση έργων του και διέθεσε το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις στο Παναρμενικό Ταμείο Αλληλεγγύης.
Χάρις στη γενναιοδωρία των Αρμενίων αλλά και πολλών ξένων φίλων, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα, από τις δωρεές κατά την εκστρατεία «Είμαστε, τα σύνορά μας! Όλοι υπέρ του Αρτσάχ!» και τους Τηλε-Μαραθωνίους που οργανώθηκαν κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών, ανέρχεται στα 170.000.000 δολάρια και η δράση συνεχίζεται!
Σε πρώτη φάση, το Ταμείο συνεργάστηκε στενά με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, την αντιπροσωπεία του Αρτσάχ στην Αρμενία, το Υπουργείο Υγείας της Αρμενίας και άλλους φορείς, ώστε να αποσταλεί στο Αρτσάχ επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια με συγκεκριμένα ήδη ανάγκης όπως ασθενοφόρα, ιατρικός εξοπλισμός, κρεββάτια, κιβώτια με υλικά πρώτων βοηθειών, γεννήτριες ντίζελ, ηλεκτρικές και απλές θερμάστρες, φορητές θερμάστρες αερίου, φορητά συστήματα φόρτισης κλπ.
Μετά τη λήξη του πολέμου, οι προσπάθειες πλέον στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Αρτσάχ, με έργα αποκατάστασης υλικών ζημιών σε υποδομές και κτίρια, εξασφάλιση στέγης σε εκτοπισμένες οικογένειες και σε οικογένειες θυμάτων ή τραυματιών, εφάπαξ καταβολή ποσών σε οικογένειες 100 περίπου οικισμών που έχουν καταληφθεί από τον εχθρό, και μηνιαία καταβολή επιδόματος σε 80.000 - 100.000 πολίτες που έχουν ανάγκη.
Το Ταμείο εξοπλίζει το «Κέντρο Αποκατάστασης Υπερασπιστών της Πατρίδας» με ένα υπερσύγχρονο γερμανο-ολλανδικό εργαστήριο βάδισης και προσθετικής για την θεραπεία και αποκατάσταση των γενναίων παιδιών μας που τραυματίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Το Κέντρο σήμερα φιλοξενεί 120 στρατιώτες. Επίσης, το Ταμείο εγκαθιστά συστήματα κεντρικής θέρμανσης και επιπλέον κρεβάτια στο «Κέντρο Ανάπτυξης Γυναικών», που φιλοξενεί σε προσωρινά καταφύγια στο Γκορίς περίπου 350 άτομα από το Αρτσάχ, ως επί το πλείστον γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, από την ίδρυσή του το 1992 έως και σήμερα, το Παναρμενικό Ταμείο Αλληλεγγύης «Hayastan All Armenian Fund / Himnatram», ως φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει υλοποιήσει περισσότερα από 1.300 μικρά και μεγάλα έργα στην Αρμενία και το Αρτσάχ, σε τομείς όπως οι υποδομές, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Έχει επίσης συνδράμει οικονομικά σε συγκεκριμένες ανάγκες κοινοτήτων της Αρμενικής διασποράς. Τα οικονομικά του Ταμείου ελέγχονται από ανεξάρτητους διεθνείς οίκους ορκωτών λογιστών και οι ετήσιες οικονομικές εκθέσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου.
Το Ταμείο δραστηριοποιείται σε 19 χώρες με 21 παραρτήματα και συνεργαζόμενες οργανώσεις. Το παράρτημα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 2010.

himnatram greece

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν με δωρεά στον
παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού
παραρτήματος του Παναρμενικού Ταμείου Αλληλεγγύής:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5195 050350 189
ΙΒΑΝ: GR41 0172 1950 0051 9505 0350 189
Επίσης, περισσότερες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό σχετικά με το έργο του Παναρμενικού Ταμείου Αλληλεγγύης «Hayastan All Armenian Fund / Himnatram» μπορείτε να
βρείτε στην ιστοσελίδα του: https://www.himnadram.org

 

«A»

Share
 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

"Δέχομαι"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ


διαφήμιση στο αρμενικά

armenian community

Online Επισκέπτες

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους